Faraomieren bestrijden
De oorspronkelijk uit de tropen afkomstige Faraomieren, door handel over een groot deel van de wereld verspreid, kunnen zich in Nederland alleen handhaven in verwarmde gebouwen. De in kolonies levende mierensoort kan vooral in keukens (alleseters, bijvoorkeur vleeswaren) en woningen een ware plaag zijn.
Verspreiding
In ziekenhuizen of verzorgingshuizen kunnen faraomieren zeer hinderlijk zijn voor de patiënten en/of bewoners omdat zij bijvoorbeeld in aangebrachte verbanden dringen of ze klimmen in elektronische apparatuur en eten van open wonden. Ze kunnen parasieten of ziekteverwekkende bacteriën overbrengen.
Levenswijze van Faraomieren
De faraomier is een kleine mierensoort. De gemiddelde lengte van de faraomieren is tussen de 2 en 3 milimeter. De werksters zijn bruingeel van kleur met een donkergekleurde achterlijfspunt, de mannetjes zijn zwartbruin met bleekgele poten en antennes. Alleen de mannetjes kunnen vleugels krijgen. Ook zijn de faraomieren herkenbaar door de twee zogenaamde knopen (lichaamsdeeltjes) tussen het borststuk en het achterlijf. De larven van de faraomier zijn naakt, pootloos en wit van kleur. Bij een temperatuur van circa 30 graden gedijt de soort het beste. Dit betekent dat nesten vaak te vinden zijn bij warme plaatsen als kachels, radiatoren, warmwaterleidingen en dan vaak op moeilijk bereikbare plaatsen achter tegels en betimmeringen.
Faraomieren bestrijden
Faraomieren dienen altijd grootschalig en door deskundigen te worden bestreden. Zelf de spuitbus ter hand nemen heeft geen zin. Neem contact met ons op, wij hebben wettelijk toegestane middelen om de kolonie faraomieren te bestrijden.
Ons tarief voor bestrijden van faraomieren: vanaf €75,-. Bel ons direct voor de mogelijkheden!
Last van faraomieren? Neem direct contact met ons op!
DIRECT CONTACT OPNEMEN VOOR BESTRIJDING VAN FARAOMIEREN